Söz konusu haberde, ek yerleştirmenin öğrencilere yeterince duyurulmadığı ve birilerine torpil yapılmış olabileceği iddiaları yer alıyordu.
Milli Eğitim tarafından yapılan açıklamada ise 20 Eylül 2010 tarihinde, daha önceki işlemlerde olduğu gibi basın-yayın kuruluşları ve internet siteleri aracılığıyla duyurulan bir ek yerleştirme yapıldığı kaydedildi. Ek yerleştirmeye başvuru sayısının 25 binden fazla olması da duyurunun öğrencilere ve velilere ulaştığının kanıtı olarak gösterildi. Turgut Dibek'in TBMM'deki soru önergesinde dile getirdiği bir öğrenciyle ilgili de MEB açıklamasında...
|
ÖSYM, 2010 yılından itibaren uygulamaya konulacak yeni üniversiteye giriş sisteminde, adayların yerleşeceği önlisans ve lisans programlarının taslak puan türlerini yayımladı. ÖSYM'nin internet sitesinde yayımlanan 401 yükseköğretim lisans programı, 224 önlisans programı ile puan türlerinin bulunduğu listenin geçici olduğu, 2010-ÖSYS Kılavuzunda kesinleşeceği belirtildi.
Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) olmak üzere iki aşamalı sınavdan oluşan yeni üniversiteye giriş sisteminde, YGS'de 6 puan türü, LYS'de ise MF, TM, TS ve Dil puan türü grupları...
|
Yükseköğretime geçişte, Türk vatandaşlarının tabi tutulduğu sınav sistemi ile ilgili olarak oy çokluğu ile aşağıdaki karar alınmıştır. Orta öğretimden yüksek öğretime geçişte iki aşamalı sınav yapılır. Birinci aşaması “Yükseköğretime Geçiş Sınavı” olarak adlandırılan ortak ve tek bir sınavdır. İkinci aşaması ise “Lisans Yerleştirme Sınavları” olarak adlandırılan 5 sınavdan oluşmaktadır. “Yükseköğretime Geçiş Sınavı”, orta öğretimi başarı ile tamamlayan ve yüksek öğrenim görmek isteyen kişilerin tabi tutulacağı, yüksek öğretime geçiş için yeterliği ölçen bir sınavdır. Bu sınav, adayların,
|
[ Anket ] Yükseköğretim Genel Kurulunun üniversiteye giriş sınavlarına dair almış olduğu 29 Ocak 2009 tarihli ve 2009.2.67 sayılı Kararına ek olarak; yapılan sınavlardan alınan puanlara göre yükseköğretim programlarına yerleştirilme ile ilgili aşağıdaki hususlarda karar verildi.
1. “Yükseköğretime Geçiş Sınavı” ile “Lisans Yerleştirme Sınavı”ndaki ağırlıklı puanların her biri, kendi içinde en büyüğü 500, en küçüğü 100 olan puanlara dönüştürülür.
2. Yükseköğretim Genel Kurulunun 06.09.2002 tarihli ve 2002.8.103 sayılı Kararı ile kabul edilen “Ortaöğretim Başarı Puanı ve Ağırlıklı...
|
Lys Sınav Sistemi - 2011 Lys sınavlarıyla ilgili yeni değerlendirmelerle karşınızda olacağız. Sitemizi Ana Sayfanız yapmanızı tavsiye ediyorum. Yeni sınav sisteminde, puan türlerinde beklenen artış, `uygun vasıftaki adayı uygun bölüme yerleştirilmesi` açısından etkin ve sağlıklı bir yöntem olarak karşımıza çıkıyor. LYS sonunda 4 temel puan grubu oluşuyor : * TM (Türkçe Matematik) (bugünkü sistemde EA-2`ye karşılık geliyor) * MF (Matematik-Fen) (bugünkü sistemde SAY-2`ye karşılık geliyor) * TS (Türkçe-Sosyal) (bugünkü sistemde SÖZ-2`ye karşılık geliyor) * DİL...
|
ARKADAŞLAR FORUM ÜYELERİMİZİN YÜZDE 80 İ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ VE ÜNİVERSİTE MEZUNLARINDAN OLUŞMAKTADIR. (İTÜ,YTÜ,GAZİ ANADOLU ÜNİV.) KARİYER İÇİN DANIŞMAK İSTEDİĞİNİZ SORULARINIZI BU BAŞLIK ALTINDA SORABİLİRSİNİZ. MODERATÖRLERCE SORULARINIZ CEVAPLANACAKTIR..
|
Sınavlara 180 günün kaldığı bir dönemde bir öğrenci öğretmenin yanına gelerek 1 gün soru çözmemek için izin ister. Öğretmenimiz ona bir hesap çıkarır. Demek bu gün izin istiyorsun. Gel ne istediğine beraberce bir göz atalım: Sınava 180 gün var. Hafta içi her gün 8 saat okulun var bu 60 gün ediyor, geriye 120 gün kaldı. Her gün 1 saat yemek molası ile geçiyor. Buda 180 gün içinde 8 gün ediyor, geriye kaldı 112 gün. Hafta sonları dershaneye geliyor ve 5 saat orada bulunuyorsun bu da eder 11 gün, geriye kaldı 101 gün. Günde ortalama 8 saat uyuyorsun bu da eder 60 gün, geriye kaldı 41 gün. Hafta içi...
|
Sevgili öğrenciler, sizler sınavlara hazırlanıyorsunuz.
Amacınız çok iyi okullara girip, güzel bir eğitim alarak yarınlara en iyi şekilde hazırlanmak ve idealinizdeki mesleğe ulaşıp onu en iyi şekilde yapmaktır.
Bu amaca ulaşmak için gireceğiniz sınavlarda sorulan yüz sorunun yirmi beşi Türkçe dersinden gelmektedir. Türkçe’yi bütün kurallarıyla bilmek, sizin başarınız açısından oldukça önemlidir.
Türkçe’yi iyi bilmek sadece Türkçe sorularını çözmekte değil, diğer derslere ait soruları çözmekte de işe yarayacaktır.
Sevgili öğrenciler, Liselere...
|
Öğrenciler, ÖSS sonuçlarının açıklanmasının şimdi de tercihler için ter döküyor. Öğrenciler aldıkları puana göre, mezun olduktan sonra boşta kalmayacağı ve gelecek vaat eden mesleklerden birini tercih etmeye çalışıyor.
AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, ÖSS sonuçlarının açıklanmasından sonra öğrenciler, aldıkları sayısal, sözel ve eşit ağırlık puan türlerine göre girebilecekleri bölümler hakkında bilgi toplamaya başladı.
Tercih sıralaması için dershanelerden rehberlik desteği alan öğrenciler, puanına göre gelecek vaat eden meslekleri tercih etmeye çalışıyor. Bu dönemde...
|
Seviye Belirleme Sınavı (SBS), ilköğretim 6. sınıflar için 12 Haziran’da, 7. sınıflar için 6 Haziran’da, 8. sınıflar için ise 5 Haziran’da yapılacak.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) sınav takvimine göre, 2010 yılında 30 sınav yapılacak.
SBS, ilköğretim 6. sınıf öğrencileri için 12 Haziran 2010′da yapılacak. İlköğretim 7. sınıf öğrencileri SBS’ye 6 Haziran 2010′da, 8. sınıf öğrencileri ise 5 Haziran 2010′da girecek.
İlköğretim 5. sınıf ile liselerin 9, 10 ve 11. sınıflarında okuyan öğrencilerin katıldığı Parasız Yatılılık...
|